Je zolder renoveren tot slaapkamer

home_icon

Valbusko renoveert jouw zolder tot een (nieuwe) slaapkamer

Ben jij de eigenaar van een grote zolderruimte onder je dak? Prijs jezelf gelukkig, want die biedt 1001 mogelijkheden. Zo kan je de ongebruikte ruimte omtoveren tot een speel- of studeerkamer voor de kids, een relaxruimte voor de ouders of – beter nog – de zolder renoveren tot een slaapkamer. Aan jou de keuze!

Je zolder renoveren tot slaapkamer? Volg de juiste stappen.

  • Vooraleer je aan de slag gaat, denk je grondig na over een goed plan. Vragen over de indeling en lichtinval zijn essentieel voor het verdere verloop van de werken. Wik en weeg en eindig je denkproces met een degelijk ontwerp.
  • Denk energiezuinig! Is je dak nog niet geïsoleerd, doe het dan nu en bespaar honderden euro’s op je energierekening. Hou rekening met de mogelijke plaatsing van dakramen voor de nodige lichtinval. Overweeg meteen ook je vloer akoestisch te isoleren zodat je huisgenoten geen last hebben van voetstappen en andere geluiden.
  • Vergeet de ventilatie niet. Die zorgt ervoor dat vocht, schimmels en bacteriën afgevoerd worden en de slaapruimte lekker fris blijft.
  • Teken een elektriciteitsplan uit en voorzie de zolderruimte van de nodige bekabeling en stopcontacten. Voor de koudere dagen overweeg je best ook een verwarmingselement. Zorg dus meteen ook voor de noodzakelijke sanitaire leidingen.
  • Zijn de basiswerken gebeurd, dan kan de eigenlijke inrichting beginnen. Met gipsplaten en een likje verf tover je je zolderruimte om tot jouw droomslaapkamer. Hou bij de keuze van je bed en mogelijke kasten rekening met de beschikbare ruimte en hou het geheel luchtig.

Zelf je zolder renoveren tot slaapkamer?

Ben je een handige Harry, dan kan je mogelijk zelf je zolder renoveren tot slaapkamer. Twijfel je aan je vaardigheden of speel je liever op zeker, dan schakel je best een gespecialiseerde aannemer in. Die beschikt over de nodige kennis, ervaring en materieel om jouw zolderruimte om te toveren tot een cosy slaapkamer.

zolder renoveren tot slaapkamer

Kies voor Valbusko!

Wil je meer weten over onze aanpak? Neem dan contact met ons op. Doe je liever eerst wat inspiratie op? Kijk dan eens naar onze realisaties of kom langs in onze toonzaal. We tonen je graag de verschillende mogelijkheden op maat van jouw persoonlijke situatie.

WAAROM KIEZEN VOOR VALBUSKO?