home_icon

Badkamer zolder

De zolder blijft voor velen een vergeten ruimte, enkel geschikt voor het stockeren van kledij, boeken of ander materiaal dat je al een hele tijd niet meer gebruikt. Jammer, want jouw zolderruimte leent zich tot zoveel meer. Zo kan ze moeiteloos omgevormd worden tot een kinderkamer, knusse leeshoek of bureauruimte. Of misschien kies je zelfs voor een badkamer op zolder.

Een badkamer op zolder, hoe pak je dat aan?

Elke renovatie begint met het nodige denkwerk en een goed plan, dus ook als je een badkamer op zolder wil installeren.
Ga in de eerste plaats na of een badkamer op zolder überhaupt mogelijk is. Kan de vloer het gewicht aan en is er ruimte genoeg om bijvoorbeeld een douche te plaatsen?

Is het antwoord op bovenstaande vragen ja, dan kan je uittekenen welke badkamerelementen je wil en welk budget je voorziet. Kies voor een slimme indeling, waarbij je de zolderruimte optimaal gebruikt.
Hou rekening met de nodige leidingen. Zo heb je leidingen nodig voor watertoevoer en waterafvoer, maar ook elektriciteitsleidingen voor verlichting en stopcontacten. Wil je je nieuwe badkamerruimte aansluiten op de centrale verwarming, voorzie dan ook hiervoor de noodzakelijke leidingen. Maak je je het liever gemakkelijk, kies dan voor bijverwarming op elektriciteit.

Plaats voldoende isolatie onder je dak, zodat je voldoet aan de huidige energienormen en voorzie een vlekkeloze afwerking. Zorg zeker voor voldoende ventilatie, zodat het vocht naar buiten kan ontsnappen.
Creëer ten slotte voldoende daglicht met de plaatsing van een dakraam of dakkapel.

Enkele praktische tips

Maak optimaal gebruik van de beschikbare ruimte met volgende tips:

  • Plaats het bad onder een schuine wand en leg het idealiter deels in de vloer.
  • Gebruik de beperkte ruimte onder een schuine wand voor lage kastjes.
  • Plaats de douche of wastafels onder het hoogste punt, zodat je comfortabel kan staan.

Meer informatie?

Wens jij een badkamer op zolder, maar zie je op tegen het vele werk? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

badkamer op zolder 3

Kies voor Valbusko!

Wil je meer weten over onze aanpak? Neem dan contact met ons op. Doe je liever eerst wat inspiratie op? Kijk dan eens naar onze realisaties of kom langs in onze toonzaal. We tonen je graag de verschillende mogelijkheden op maat van jouw persoonlijke situatie.

WAAROM KIEZEN VOOR VALBUSKO?