Nieuws

Op deze pagina vind je een interessant artikel, boeiende weetjes en het laatste nieuws rondom alles wat met (totaal)renovatie en Valbusko te maken heeft.

Zolder verbouwen: tips en tricks

Dient jouw zolder al jaren als opbergruimte voor spullen die je eigenlijk nooit gebruikt? Tijd om daar verandering in te brengen! Neem je zolder onder handen en maak eindelijk optimaal gebruik van deze ruimte. Je zolder verbouwen is een uitdaging, daarom geven we je enkele belangrijke aandachtspunten mee.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Eerst moet je beslissen welke nieuwe bestemming je je zolder gaat geven. Je hebt heel wat opties:

  • Slaapkamer
  • Badkamer
  • Logeerkamer om vrienden en familie te ontvangen
  • Kinder- of tienerkamer
  • Relaxruimte om even tot rust te komen
  • Thuiskantoor (ideaal als je vaak van thuis uit moet werken)
  • Speelkamer voor de kids
  • Fitnessruimte
  • Hobbyruimte

Wat je ook kiest, één ding is zeker: je zolder verbouwen geeft een meerwaarde aan je woning. Je vergroot het woonvolume zonder dat een aan- of bijgebouw nodig is. Daarnaast stijgt de woning letterlijk in waarde wat zeer interessant is wanneer je deze later zou verkopen.

zolder verbouwen

Tips en tricks

Voordat je aan het project begint, controleer je best de huidige staat van je zolder. Check of de zolderkamer hoog genoeg is zodat je er makkelijk kan bewegen. Is er voldoende ruimte voor alles wat je wilt voorzien? Is de dakconstructie in goede staat? Is de ruimte geïsoleerd? Is de zolder goed bereikbaar? Door de ruimte grondig te analyseren krijg je een goed beeld van welke werken er nodig zijn om tot je gedroomde eindresultaat te komen.

Nadat je alles geanalyseerd hebt, is het tijd voor de volgende stap: de zolder inrichten. De juiste kleurkeuze en voldoende lichtinval zijn hierbij zeer belangrijk. De zolder is vaak een kleine ruimte, daarom kies je best voor witte muren. Wit doet een ruimte groter lijken. Nog een tip: als er veel natuurlijk licht aanwezig is, voelt de ruimte aangenamer aan. Een dakraam of een dakkapel kan hier de oplossing zijn. Vergeet zeker ook niet om gebruik te maken van de ruimte onder het schuine dak. Vaak gaat dit verloren, wat jammer is, want door maatkasten te voorzien benut je deze ruimte optimaal.

Op zoek naar een vakman om jouw zolder te verbouwen?

Zoek je een renovatiepartner die van je zolder een comfortabele en praktische ruimte maakt? Neem dan contact met ons op. Doe je liever eerst wat inspiratie op? Ontdek dan onze realisaties of kom langs in onze toonzaal.

WAAROM KIEZEN VOOR VALBUSKO?