home_icon

Zoldervloer leggen

Of je nu je woonkamer, keuken of zolderkamer renoveert, de gekozen vloer bepaalt in grote mate het uitzicht van de ruimte. Zeker in een meestal vrij benepen ruimte als de zolder is de juiste zoldervloer leggen van zeer groot belang.

Zoldervloer leggen, wat zijn de mogelijkheden?

Tegenwoordig is er keuze te over inzake zoldervloeren. Wik en weeg voor- en nadelen van elk materiaal, maar volg zeker ook je gevoel vooraleer je een bepaald materiaal kiest.

Laminaat wordt wellicht het meest gebruikt bij het leggen van een zoldervloer. Het is duurzaam, bestaat in verschillende kleuren en dessins en is eenvoudig te plaatsen.
Parket is eveneens in tal van soorten beschikbaar en geeft je zolder een zeer warme uitstraling. De plaatsing ervan is echter niet zo eenvoudig.
Vinyl komt in allerlei kleuren, stijlen en patronen. Bovendien is het erg duurzaam en water- en krasbestendig.

Vast tapijt blijft bekoren. Het is warm en sfeervol, maar tegelijkertijd minder eenvoudig proper te houden.
Kurk geeft eveneens een warm gevoel aan de voeten en kan eenvoudig geplaatst worden dankzij het kliksysteem. Kurk is wel meer onderhevig aan slijtage.
Een minder bekende vloerbedekking is steentapijt, te verkrijgen in erg veel kleuren en 100% krasbestendig. 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Vooraleer je de uiteindelijke zoldervloer legt, zorg je ervoor dat die perfect egaal kan liggen.

Afhankelijk van de drager waarop je uiteindelijke vloer komt, is de aanpak anders. Heb je een houten roostering als ondervloer, dan is het zaak de houten balken allemaal waterpas te krijgen vooraleer bijvoorbeeld OSB-platen te leggen als ondervloer.

Een betonnen vloer kan je dan weer egaliseren d.m.v. egalisatiekorrels of de plaatsing van een houten roostering. Kleinere oneffenheden kan je wegwerken met een ondervloerfolie.

Meer informatie?

Ben je op zoek naar een geschikte vloer voor je zolder? Spring binnen in onze toonzaal en ontdek ons ruime aanbod laminaat, parket en vinyl. Contacteer ons gerust voor meer informatie of een offerte op maat.

zoldervloer-leggen-2

Kies voor Valbusko!

Wil je meer weten over onze aanpak? Neem dan contact met ons op. Doe je liever eerst wat inspiratie op? Kijk dan eens naar onze realisaties of kom langs in onze toonzaal. We tonen je graag de verschillende mogelijkheden op maat van jouw persoonlijke situatie.

WAAROM KIEZEN VOOR VALBUSKO?