Nieuws

Op deze pagina vind je een interessant artikel, boeiende weetjes en het laatste nieuws rondom alles wat met (totaal)renovatie en Valbusko te maken heeft.

De ultieme gids voor het isoleren en afwerken van je zolder

Beschik je over een mooie zolderruimte die louter gebruikt wordt voor het stockeren van oude kleren, speelgoed en dergelijke? Jammer, want die ongebruikte zolder kan omgetoverd worden in een prachtige kamer voor allerlei doeleinden, zoals een slaapkamer, leeshoek of bureauruimte. Ga zelf aan de slag of laat je zolder door een gespecialiseerd bedrijf upgraden naar een knusse leefplek. De eerste en belangrijkste stap: je zolder isoleren en afwerken.

Je zolder isoleren en afwerken

Wil je je zolderruimte een volwaardige plaats geven in je woning, dan wacht je heel wat werk. Je zolder isoleren en afwerken doe je dan best ook in verschillende stappen. Denk op voorhand goed na over de bestemming van je zolderruimte en maak een gedetailleerd plan op.

De eerste stap is sowieso het grondig isoleren van de ruimte, zeker met de nieuwe wetgeving daaromtrent in gedachten. Voorzie daarom voldoende isolatiemateriaal onder je dak. Ben je zinnens een nieuwe vloer te leggen en je muren af te werken met pleisterplaten, dan kan je ook deze isoleren. Vergeet daarbij zeker niet de nodige leidingen te voorzien voor elektriciteit en mogelijk ook sanitair.
Eenmaal deze belangrijke klus achter de rug, kan je het plafond, de muren en de vloer afwerken met materiaal naar keuze zoals pleisterplaten, houten panelen, laminaat of parket.

Praktische tips

Meestal is de zolder een eerder benepen ruimte. Zorg daarom voor voldoende licht, bijvoorbeeld door de plaatsing van een dakraam of dakkapel. Schilder je de muren, kies dan bij voorkeur voor witte verf. Op die manier oogt de ruimte groter. Wil je ten slotte geen hoekje ongebruikt laten, kies dan voor kasten op maat.   

Ben je een ervaren klusser, dan kan je zelf je zolder isoleren en afwerken. Heb je twee linkerhanden of gewoon geen tijd? Doe dan beroep op Valbusko.

WAAROM KIEZEN VOOR VALBUSKO?